Praktijknieuws

Praktische informatie over onze praktijk

Vaccinatiecampagne covid en/of griep najaar 2024

Waarom vaccineren? Door vaccinatie wordt u niet of minder ziek: u moet minder naar de arts, u hebt lagere kans om in het ziekenhuis te belanden en u hebt minder kans op overlijden. Meer informatie kunt u terugvinden op www.laatjevaccineren.be.

Stap 1: afhalen griepvaccin

Iedereen vanaf 50 jaar kan zonder voorschrift een griepvaccin kopen bij de apotheker. Als u tot de prioritaire doelgroep behoort, wordt uw griepvaccin gedeeltelijk terugbetaald. U betaalt dan zelf € 4,08 of € 2,45 bij een verhoogde tegemoetkoming. Vraag aan de apotheek een bewijs van betaling om in te dienen bij uw ziekenfonds. Patiënten jonger dan 50 jaar die tot een risicogroep behoren, kunnen een voorschrift bekomen via de praktijk.

Het covid vaccin wordt besteld door de praktijk. Hiervoor moet u dus zelf niets ondernemen. Dit wordt gratis door de overheid beschikbaar gesteld. Het covid- en griepvaccin mogen samen toegediend worden.

Stap 2: afspraak maken voor vaccinatie in de praktijk

We voorzien speciale prikmomenten op de praktijk vanaf 14 oktober. Hiervoor kan u vanaf heden telefonisch of online een afspraak maken. Indien u online een afspraak maakt dan kunt u hiervoor de voorziene agendablok 'Enkel griep/covid vaccinatie' gebruiken. Indien u een covid vaccinatie wenst dan schrijft u dit in reden van consult. De covid vaccinaties zijn beperkt houdbaar en op deze manier kunnen wij het juiste aantal voorzien.

Aandachtspunten voor tijdens de vaccinatie: doe gemakkelijke kledij aan, na het zetten van een vaccin is er een wachttijd van 15 minuten voorzien. Bij infectieklachten op de dag van de vaccinatie kan u best uw vaccinatie uitstellen en contact nemen met de praktijk voor een nieuwe afspraak.

Doelgroepen: Wie laat zich best vaccineren?

Griep- en coronoavaccinatie is aanbevolen voor:

  • personen 65 jaar of ouder
  • personen die langdurig in een zorgvoorziening wonen
  • personen werkzaam in de zorgsector
  • personen met onderliggende gezondheidsproblemen zoals:
    • long-, hart-, lever- of nieraandoeningen;
    • metabole aandoeningen zoals diabetes type 1 en 2;
    • neuromusculaire aandoeningen;
  • personen met een immuunstoornis of hiermee samenwonend
  • personen met obesitas (BMI ≥ 40).

Daarnaast is griepvaccinatie ook aanbevolen voor zwangeren en personen die samenwonen met iemand met een onderliggend gezondheidsprobleem. Ook als je niet tot één van de groepen behoort, kun je je laten vaccineren tegen corona en griep als je dat wilt.


Maak kennis met Stefanie Meersman

We zijn verheugd om een nieuwe collega in ons team voor te stellen: Stefanie Meersman, onze nieuwe verpleegkundige in de huisartsenpraktijk. Vanaf 16 september kunt u ook bij haar terecht voor verpleegkundige consultaties.

Geen nieuwe inschrijvingen 01-06-2024

Het aantal aanvragen tot inschrijving in onze praktijk blijft te groot om een goede werking te garanderen. We nemen daarom vanaf 1 juni 2024 geen nieuwe inschrijvingen in overweging. In september 2024 herevalueren wij opnieuw de zorgvraag.

Indien u op zoek bent naar een huisarts, gelieve een andere praktijk in de nabijheid van uw woonplaats te contacteren.

Dankjewel voor uw begrip.

Maak kennis met Dr David Spitaels

We zijn verheugd om een nieuwe collega in ons team voor te stellen: Dr David Spitaels, onze nieuwe huisarts in de praktijk. Vanaf 18 maart kunnen er bij hem ook consultaties ingepland worden.